Få nyeste sider med newsreader
|||||||||| Förstasidan
Siden er senest opdateret den 21 februari 2005
Användarnas ord
Användarnas Undulatsidor
Boknytt

Sök på Undulatsidorna
Senaste nya
Undulatnyheter
Undulatweblogs
Säljes
Nordisk Undulatforum
Forum om Tips och idéer

Kommentarer til World Budgerigar Organisation's længdeangivelse,

Forståelse for det relevante i sammenhænge imellem hvad der er muligt, og logisk, er vigtige og nødvendige forudsætninger for, at kunne forholdsberegne den mest perfekte standard.

Da standarden jo simultant skal være henholdsvis utopisk, - uopnåelig - og alligevel gennemtænkt som det latente mål, betinger det samklang imellem natur og kultur. Alt taget i betragtning så er undulatens naturlige længde "kun" ca. 180 mm.

De krav og retningslinier som standarden har gjort gældende i de senere år, er stadig uopfyldte, men helt utroligt dyrebare, den gældende perfektionsstandard opfylder ovennævnte logiske præmisser. Hvis man respektere og følger dette, så vil mange forhold forbedres: undulaternes førlighed, - farver, nuancer og kontraster, - fjerenes opbygning, og knogler samt øvrige fysiologiske strukturer, vil komme i harmoni. Det storslåede - det graciøse - vil kunne rekonstrueres. Og alskens empati, opdrættere og dommere imellem, vil sandsynligvis svinde bort.

Min kæphest er undulaternes længde. I min tid har denne konstant, og lovformeligt, været "215 mm.", hvilket minimum +212,5 mm. jo ret forstået også er, blot ikke så konkret. Derimod er ++minimum 216 mm. ikke blot en forøgelse, men også en direkte illegitim vedtægtsændring. Derfor forundrer betegnelsen "minimum" , især set i lyset af at undulaternes halefjer jo igennem længere tid har været forholdsvis alt for lange, og som bekendt er disse en ikke ringe del af fuglens totale længde.

Derfor kan man helt berettiget stille spørgsmålet:

1 ) Hvorfor skal længdemålet overhovedet ændres ?

DUK, Dansk Undulat Klub, kan uden videre gå til WBO, World Budgerigar Organisation, for at få spørgsmålet besvaret. Men det kunne også være interessant, med nogle synspunkter fra opdrættere, hvilket der hermed er lagt op til, lad os her få en seriøs debat omkring dette spændende emne, det eneste definerede og håndgribelige mål i vedtægterne er jo netop længdeangivelsen.

I håbet om respons forbliver jeg.

Med venlig hilsen

Jørgen Holm Pedersen

+Længdeangivelsen "minimum 212,5 mm" er nævnt i "Den Internatinale Standard" offentliggjort i DUK's blad no. 1, 1997, side 21.

++Længdeangivelsen "minimum 216 mm" er den længde som står i WBO's standard. (red)

Användarnas kommentarer eller tillägg till ovanstående:
Indsat af: Jørgen Holm Pedersen , den: den 4 juli 2008 kl: 15:08

Længdeangivelsen "minimum 216 mm. er alt for upræcis den ideelle længde er stadig konkret 215 mm. derfor er minimum 212,5 mm.den mest rigtige, der burde tilføjes maximum 216 mm.
Dette blot for en god ordens skyld

Med venlig hilsen

Jørgen Holm Pedersen
E-mail: jorgen@sjelle.dk


Har du tillägg eller åsikter om ovanstående så skriv det här
Ställ INTE frågor här, använd forumsidorna
Fyll i din e-postadress i det första fältet och skriv ditt namn i det andra fältet:

Skriv din kommentar här:

Siden er læst 4464 gange

Där inte annat sägs har Sophie Wahlund översatt texterna till svenska.
Undulatsidorna ägs och drivs av Palle Frejvald.
Återgivning av text och bilder är endast tillåtet efter skriftlig tillåtelse!
© Copyright 1998 - 2024

Admin