Få nyeste sider med newsreader
|||||||||| Forsiden
Siden er senest opdateret den: 26. december 2004
Selskabsundulater
Brugernes Undulatsider
Bognyt
Brugerne skrev:
Søg på Undulatsiderne
Sidste nye
Undulatnyheder
Undulatweblogs
Sælges
Nordisk Undulatforum
Forum om Opdræt

Viktor, Harry, Kurt og hvad de ellers hedder, gylper en masse foder op

Det sker ofte at der kommer spørgsmål om hvad ovenstående undulater mon fejler, det er altid hanner det drejer sig om

Symptomerne er at den enlige han dagligt, det samme sted, op ad et eller andet, en pind, et spejl eller lign., gylper en masse slimet foder op. Samtidigt stiger hanundulatens foderforbrug.

Der er ikke tale om en egentlig sygdom, men om en form for adfærdsforstyrrelse.

Når hanundulater vil indynde sig over for en hunundulat hører det med at han mader hende. Et tegn på at han er indstillet på at fodre hende mens hun ligger og ruger på deres æg. Uden madning ingen parring. Set fra den vilde undulathuns synspunkt, er det en meget fornuftig disposition.

Problemet opstår når en hanundulat ikke har selskab af hunner, men udelukkende har sig selv og eventuelt de mennesker som holder ham. På et eller andet tidspunkt opstår trangen til at stifte familie; når der hverken er en hun eller andre undulater i "området" så må et surrogat findes. Det bliver så en pind, et spejl eller hvad der nu falder i hannens smag. Dette forsøger han så at gøre kur til, det resulterer i at han mader pinden, spejlet eller lign. Desværre kan disse ting ikke modtage foderet så det havner for det meste i bunden af buret. Det medfører naturligvis at han må indtage mere foder end normalt, ellers vil han komme i underskud for næringsstoffer.

Desværre er der ikke ret meget at stille op andet end at fjerne det opgylpede foder og sørge for at der er nok for ham at spise hele tiden. Hanner der har kastet deres kærlighed på en pind eller et spejl vil kun sjældent begynde at interessere sig for en hun. Der er dog underretning om at anskaffelsen af en ung hun i visse tilfælde har fanget hannens opmærksomhed. Det er nok vigtigt i den forbindelse at det skal være en ung hun, det kan være problematisk at introducere en voksen hun til en tam han.

Brugernes kommentarer eller tilføjelser til ovenstående:
Indsat af: julie , den: 16. oktober 2004 kl: 21:52

Min undulat som heter putte gulper opp mat på lekene sine.jeg må fylle på ny mat heletiden. jeg har lenge lurt på hva det er så tusentakk for at jeg fikk hvite det.

Indsat af: kari.hauge , den: 11. november 2009 kl: 20:56

Vores utrolig tamme og skønne undulat - han bor i køkkenet hvor der er fart på hele tiden - er efter vi har haft ham i snart 3 år er begynt på at gylpe helt vildt. han har haft korte perioder med dette før men denne gang er det stået på snart 2 måneder og vi er meget bekymret for ham. Han har altid været meget legesyg men nu er han kidt ligeglad. han har altid radioee
n tændt og vi bruger meget tid på han. Hvad kan vi gøre bedst for at han skal blive en glad fugl igen?

Indsat af: Nina 12 år , den: 17. juli 2011 kl: 20:53

Kan man så ikke fjerne den pågældende genstand, eller ville det være synd for hannen at man tog hans "baby"?
Tak på forhånd

Indsat af: Maja , den: 10. september 2011 kl: 22:57

Jeg havde en hanundulat som selskabsundulat indendør i mange år og den havde i lang tid gjort kur til sit eget spejlbillede. Så byggede min far et voliere og han og hans bror kom udenfor og bo og efter et stykke tid købte vi også nogle hunner til dem, men det var kun min fugl som fik unger (der var ingen tvivl om hvem faren var når man så ungerne). Så det kan i hvertfald lade sig gøre

Indsat af: gitte rasmussen , den: 29. april 2012 kl: 19:34

jeg har grøn
undulat men jeg ved ikke
rigtig om den kan bilve tam


Har du tilføjelser eller har du en mening om ovenstående så skriv den her
Stil IKKE spørgsmål her, brug forumsiderne
Skriv din mail i sidste felt og dit navn i første:

Skriv din kommentar her:

Siden er læst 19692 gange

Undulatsiderne ejes og drives af Palle Frejvald.
Gengivelse af tekst og billeder er kun tilladt efter skriftlig tilladelse!
Sophie Wahlund har översatt texterna till svenska.
© Copyright 1998 - 2024

Admin