Få nyeste sider med newsreader
|||||||||| Forsiden
Siden er senest opdateret den: 26. december 2004
Brugernes ord
Brugernes Undulatsider
Bognyt
Brugerne skrev:
Søg på Undulatsiderne
Sidste nye
Undulatnyheder
Undulatweblogs
Sælges
Nordisk Undulatforum
Forum om Opdræt

Kan en hunundulat blive tam

Jeg har ikke selv en hjemmeside, så jeg vil fortælle her, hvordan min lille frække Bølle blev så tam, til trods af det er en pige

Jeg fik Bølle da den var 5 uger gammel. Vi fik at vide, at det var en han, men det viste sig senere at den var en hun. Bølle er en "engelsk undulat". Hun er nu så tam, at den tror den ejer hele hjemmet. Det er til stor morskab for hele familien, som i øvrigt består af 5.

De første 14 dage den var her, kom den ikke ud af buret. Jeg sad og talte beroligende med den flere timer hver morgen. På samme tid kom den ud i køkkenet og blev ordnet, skiftet sand, mad og vand og fik tilbudt fuglegræs. Fuglegræs var den helt vild med så den kom hen og satte sig på hånden.

Bølle kom så ud af buret og flagrede rundt. Den havde en klokke i buret, som den godt kunne lide. Og ringede vi med den, kom den hen til buret. Efter en tid kunne vi bruge klokken til at få Bølle ned på fingeren. Jeg har prøvet på at lave nogle faste rammer fra Bølle vågner (bliver tæppet af) til den går i "seng" og det er lykkedes. Vi har fået en sjov, fræk og livsglad lille undulat. Fuglegræs som jeg sår i potter, og tilbyder den hver dag, har hjulpet mig meget med at gøre Bølle helt fingertam.

PS. Fuglegræs kaldes også kattegræs, frøet forhandles af dyrehandlere.

Benyttede kilder/forfatter(e):
Bendte Søder

Brugernes kommentarer eller tilføjelser til ovenstående:
Indsat af: sissel gro hansen , den: 11. juni 2004 kl: 20:59

Hei igjen!

takk for at dere tok imot midt innlegg i mai. Jeg vil gjerne få føye til en ting når det gjelder temming av undulat ( enten det er høne eller hane ) Den må aldri tas med tvang i hånden din! Det vet sikekrt de fleste undulat eiere. Min fugl kom til meg frivillig, og la seg faktisk til på håndflaten min. Men det kan også oppstå perioder hvor hun overhodet ikke er interessert i kos eller lek, men kun hvile og mat. Dette gjelder som regel når hun feller fjære. Særlig stjertene. Men så, når hun har fått tilbake sine fjør, er hun straks klar for kos og lek igjen!

det hjelper også i temmingen å ha en godbit i hånden. Min er vill etter fint brød til frokost! Ikke for meget, selvsagt. en liten bit, og hun storkoser seg med den, for så at flyve opp på sin yndlingsplass at pusse seg.

Takker også for en veldig bra side. Som nybegynner har jeg allerede hatt meget glede av den!

med vennlig hilsen

Sissel gro og undulaten Dipsy, norge

Indsat af: Mille M Nielsen , den: 17. oktober 2004 kl: 16:10

hejzza!!!
jeg er en pige der selv har en hun undulat. jeg fik
den som unge og kunne derfor ikke se kønet på den.
senere begynte næppet at blive blå-lilla så jeg gav den
navnet Poppe. senere kunne vi godt se at det var en
hun, men jeg valgte at den stadig skulle hedde Poppe.
mange gode undulat hilsner Millle M. Nielsen og Poppe

Indsat af: mikkel , den: 31. oktober 2004 kl: 19:21

Hej

jeg er en dreng på 12 år, og har lige fået en engelsk undulat. Tak for det gode råd om fugle/kattegræs, nu håber jeg at det også hjælper på min undulat.

Mikkel og hans søde undulat

Indsat af: maria , den: 21. januar 2005 kl: 21:31

Hejsa.
Jeg har idag to undulater, men startede med en hun. Jeg var ikke klar over kønnet i den første måneds tid da det var en lille unge jeg fik. Det gik dog hurtigt op for mig at jeg havde fået mig en lille hun. Kala som hun hedder, er en meget bestemt lille dame, men utrolig tam og kæle. Da hun var lille ville hun putte i vores hænder, hvor hun så bare faldt i søvn. Hun skal smage på alt hvad vi spiser, og er vi ved at putte noget i munden uden at hun har fået smagt på det, så skælder hun bare ud, indtil vi lader hende smage. Hun kan også finde på at flyve væk med en mindre genstand eller noget mad, bare for at drille os! Hun flyver efter os når vi prøver at gå ud af stuen, hvis hun er ude at flyve, og hun kalder efter os når vi ikke er i nærheden af hende! Hun er utrolig opsøgende overfor mennesker. Tror måske vi har forkælet hende lidt for meget da hun var lille. Hun fik (og stadig får) hele tiden sin vilje. 4 måneder efter at jeg fik Kala, anskaffede jeg mig en undulat mere. En han ved navn Kiko. Det var noget jeg gjorde fordi jeg havde ondt af at Kala skulle være alene når jeg er på arbejde. Hun er rigtig blevet kæreste med Kiko og de er nu igang med at lave små Kala- og Kikounger. Kala er stadig lige kæle og tam, og dette må være et levende bevis på, at hunner kan blive ligeså tamme som hanner.
Knuz Maria.

Indsat af: vibeke , den: 22. april 2005 kl: 12:25

Hej...

Jeg har en hunundulat på ca. 2 år. Hun er lidt speciel, da hun på mange måder er tam og så er hun helt sin egen herre på andre måder.
Jeg kan få hende til at sider på fingeren, hvis jeg nusser hende på maven, og vi snakker utrolig meget sammen. Men så er der hendes små særheder.
Hun bestemmer selv om hun gider mig, ved at skælde ud og bide efter mig hvis hun er fornærmet over noget jeg har gjort. Det sjove er bare at hun
overhoved ikke kan finde ud af at bide, så det gør ikke spor ondt.
Hun gider ikke at kæle eller lave noget særligt sammen med mig, men hun er bare hyggelig i sig selv, da hun laver de sjoveste ting for at få min opmærksomhed.
Jeg har i sin tid købt to spejle og en gynge hvor på der sidder en klokke, og det er bare lykken. Er hun gal så går det udover spejlene, men er hun kærlig så er det klokken
der er nummer 1. Hvis buret er åbent (det er for det mester åbent) ja, så skal hun lige flyve en rundte for at se hvad det er jeg sidder og spiser, eller hvis jeg tager en lur, så kunne
man jo lige flyve over sengen bare for at vægge sin mor.
Det skal lige siges at jeg bor alene og har altid gjort det, så hun er ikke særlig glad for andre mennesker end mig. Det kan være svært at være to kvinder i en 1. værelset lejlighed,
og som gerne vil bestemme begge to. Jeg ville aldrig kunne undvære basse, det er hende der sætte stemningen her hjemme.
Basse er den først undulat jeg har haft, ellers har jeg aldrig haft fugl før.

Hilsen vibeke

Indsat af: Hussein , den: 27. april 2006 kl: 08:29

xD Haha da jeg var 4 år havde jeg en hun undulat den var også tam den trode også at den eje hele hjemmet, men ikke nok det hun trode også at hun ejede MIG! Så vær gang min mor lagde mig i seng og læste godnat historier Blev min hun undulat så vred at om natten det jeg sov, åbnede den buret fløg hen til mig og bed mig i ØRET!!!
DET SKETE VER NAT! DET VAR SÅ PROVO. Men jeg syntes det var sjovt på en måde

Indsat af: Emma , den: 4. november 2009 kl: 13:45

Hej
jeg er ved at gører min gamle hun undulat tam efter hun desværre mistede sin kæreste.
Hver dag giver jeg hende hirsekolber i hånden.
Det har jeg gjort i snart 5 dage og fra dag 2 af spiste hun af hånden.
Den har nok noget at gøre med at hun er blevet lidt ensom.
men fugle/kattegræs det må jeg lige prøve!

Indsat af: Mia , den: 18. februar 2011 kl: 12:36

Min engelske undulat døde af forstoppelse efter den fik fugle/kattegræs.. Så er godt råd: HOLD JER FRA DET !

Indsat af: camilla , den: 24. februar 2013 kl: 22:14

Hej
Jeg har en hun undulat på 3 år.
Hun er ikke tam da den har været meget
Svær at gøre tam. men jeg prøver stadig.
Men jeg er lidt forvirret. Jeg har hørt og læst,at
Når man anskaffer sig en undulat unge skal man
Begynge at træne den dagen efter. Det gjorder jeg
Også den gang. Men den blev ikke tam og da den jo er
3 år er jeg bange for at det er for sent at gøre den tam
Så jeg ville høre om det kunne lade sig gøre at gøre den
Tam.


Har du tilføjelser eller har du en mening om ovenstående så skriv den her
Stil IKKE spørgsmål her, brug forumsiderne
Skriv din mail i sidste felt og dit navn i første:

Skriv din kommentar her:

Siden er læst 14448 gange

Undulatsiderne ejes og drives af Palle Frejvald.
Gengivelse af tekst og billeder er kun tilladt efter skriftlig tilladelse!
Sophie Wahlund har översatt texterna till svenska.
© Copyright 1998 - 2024

Admin