Få nyeste sider med newsreader
|||||||||| Forsiden
Siden er senest opdateret den: 23. januar 2005
Opdræt mm.
Brugernes Undulatsider
Bognyt
Brugerne skrev:
Søg på Undulatsiderne
Sidste nye
Undulatnyheder
Undulatweblogs
Sælges
Nordisk Undulatforum
Forum om Opdræt

Træning af undulater til udstilling

Når du vil udstille dine undulater er det vigtigt at de præsenterer sig ordentligt for dommeren. Derfor skal de klargøres!

For at få undulaten til at sidde roligt er det nødvendigt at træne den. Du skal starte allerede når ungerne vænnes fra. Ja, faktisk bør du starte allerede mens de ligger i redekassen. Daglige tjek og håndtering af de små unger, gør dem fortrolige med at være tæt på mennesker.


Du behøver ikke så flot et arrangement for at træne, det er mere vigtigt at det bliver gjort.

Senest et par måneder før udstillingerne begynder, starter du på den egentlige burtræning.

Saml de udvalgte undulater i et par ynglebure der er slået sammen til et større bur. Knækkede hale og svingfjer kan fjernes, de kan så nå at gro ud igen inden udstillingen. Pas på ikke at skade fjersækken så der ikke kommer en ny fjer frem. Det tager ca. 6 til 8 uger for en hale- eller svingfjer at gro ud til normal størrelse.

Der skal som nævnt trænes med undulaterne. Dagligt tages de udvalgte undulater ud og sættes ind i udstillingsburene. De skal vænnes til dommerpinden og til at opholde sig i buret. En dommerpind er en 3 til 8 mm tyk og ca 30 cm lang af træ. Dommerpinden bruger du på den måde at du hele tiden hjælper undulaten op på pindene i udstillingsburet. Lad være med at pirke fuglen ud fra hjørnerne, men nøjes med at hjælpe den op. Sidder den i et hjørne så vent og lad den slappe lidt af før du prøver igen. Lad den få fred så snart den sidder på pinden.

Prøv eventuelt at sætte en ældre undulat, du ved sidder roligt, ind i det samme bur. Træningen skal mindst foregå dagligt de sidste måneder før udstillingen. Med lidt tålmodighed kan du opnå at fuglen sætter sig op på pinden blot du kommer i nærheden af buret.

Har du ikke selv udstillingsbure til at træne i, kan du fremstille nogle kasser med de samme mål. Pindene placeres med den rigtige afstand og højde fra bunden. Det behøver ikke at være så kunstfærdigt. Et udstillingsbur har følgende mål; 30,5 cm. H 35,5 cm. B 16 cm. D og pindene sidder med 11 cm afstand 14 cm fra bunden.

Det er ligeledes vigtigt at undulaterne vænnes til fremmede mennesker. Hver gang du har besøg af fuglevenner eller andre, så skynd dig at vise dine undulater frem i udstillingsburene, det er god træning både for dig og undulaterne.

Lad undulaterne opholde sig længere og længere tid i burene op til udstillingen. De skal være helt trykke ved at sidde der. Tænk på at fuglene skal sidde op til et par døgn i det forholdsvis lille bur. Det er meget betænkeligt hvis de ikke er blevet trænet til det. Tænk også på at du skal yngle med dem når udstillingen er slut. En undulat der har været udsat for det stress det er at sidde i udstillingsburet uden træning er ikke befordrende for yngleresultaterne bagefter.

Der er endnu ingen som har kommenteret denne side


Har du tilføjelser eller har du en mening om ovenstående så skriv den her
Stil IKKE spørgsmål her, brug forumsiderne
Skriv din mail i sidste felt og dit navn i første:

Skriv din kommentar her:

Siden er læst 17592 gange

Undulatsiderne ejes og drives af Palle Frejvald.
Gengivelse af tekst og billeder er kun tilladt efter skriftlig tilladelse!
Sophie Wahlund har översatt texterna till svenska.
© Copyright 1998 - 2024

Admin