Få nyeste sider med newsreader
|||||||||| Forsiden
Siden er senest opdateret den: 15. november 2004
Sygdomme
Brugernes Undulatsider
Bognyt
Brugerne skrev:
Søg på Undulatsiderne
Sidste nye
Undulatnyheder
Undulatweblogs
Sælges
Nordisk Undulatforum
Forum om Opdræt

Viktor, Harry, Kurt og hvad de ellers hedder, gylper en masse foder op!!!

Det sker ofte at der kommer spørgsmål om hvad ovenstående undulater mon fejler, det er altid hanner det drejer sig om.

Symptomerne er at den enlige han dagligt, det samme sted, op ad et eller andet, en pind, et spejl eller lign., gylper en masse slimet foder op. Samtidigt stiger hanundulatens foderforbrug.

Der er ikke tale om en egentlig sygdom, men om en form for adfærdsforstyrrelse.

Når hanundulater vil indynde sig over for en hunundulat hører det med at han mader hende. Et tegn på at han er indstillet på at fodre hende mens hun ligger og ruger på deres æg. Uden madning, ingen parring. Set fra den vilde undulathuns synspunkt, er det en meget fornuftig disposition.

Problemet opstår når en hanundulat ikke har selskab af hunner, men udelukkende har sig selv og eventuelt de mennesker som holder ham. På et eller andet tidspunkt opstår trangen til at stifte familie; når der hverken er en hun eller andre undulater i "området" så må et surrogat findes. Det bliver så en pind, et spejl eller hvad der nu falder i hannens smag. Dette forsøger han så at gøre kur til, det resulterer i at han mader pinden, spejlet eller lign. Desværre kan disse ting ikke modtage foderet så det havner for det meste i bunden af buret. Det medfører naturligvis at han må indtage mere foder end normalt ellers vil han komme i underskud for næringsstoffer.

Desværre er der ikke ret meget at stille op andet end at fjerne det opgylpede foder og sørge for at der er nok for ham at spise hele tiden. Hanner der har kastet deres kærlighed på en pind eller et spejl vil kun sjældent begynde at interessere sig for en hun. Der er dog underretning om at anskaffelsen af en ung hun i visse tilfælde har fanget hannens opmærksomhed. Det er nok vigtigt i den forbindelse at det skal være en ung hun, det kan være problematisk at introducere en voksen hun til en tam han.

Brugernes kommentarer eller tilføjelser til ovenstående:
Indsat af: Nina , den: 2. februar 2004 kl: 15:56

Jeg har en han undulat der nu snart er 12 år.
Det han var yngre gylpede han utrolig meget op på sit spejl og en lille bamsefigur jeg havde. Samtidig parrede han sig konstant med denne lille bamse.
Da han var et par år fik han så en kone... men var tilsyneladende fuldstændig ligeglad...
Det første stykke tid havde jeg dem i hvert sit bur, men stod ved siden af hinanden for at de kunne vænne sig til hinanden, men jeg havde dem sammen når jeg var hjemme hos dem. Hun var ikke særlig gammel, men prøvede alt mulig for at komme i kontakt med ham. Der var ingenting der hjalp. Han fjollede stadig rundt i sin egen lille verden, og til sidst lignede det nærmest en kamp mellem de 2. Men så en morgen da jeg stod op, lå hun i bunden af buret, og rystede. Jeg tog hende ud og prøvede at give hende lidt vand og mad, men kunne ikke få noget ned i hende. Jeg snakkede med hende til hun døde i mine hænder...
Min han fugl lever i dag i bedste velgående… Så en mage til ham var altså ikke en god idé i hans alder.

Indsat af: kenneth og jette , den: 28. marts 2005 kl: 19:45

Vores han-fugl Houdini havde boet inde alene med os i 5 år, og gokkede tit med os. Vi modtog også gerne frøene for at stimulere hans trang til at omsorge os. Nu er han flyttet i voliere med 3 andre, hvoraf han fandt sig godt til rette med den ene hun. Så godt at de netop har fået deres første unge, så håber vi bare de kan holde varmen. Han vil dog stadig gerne gokke med os, nu hvor konen er optaget af sine æg. Derfor: hvis hannerne skal have mager med tiden, så sørg for at opmuntre ham ved at fjerne frøene så han kan se meningen med det. Det skal dog siges at hans kone er yngre end ham selv...
MVH Kenneth og Jette

Indsat af: ruth skovrind , den: 1. juli 2007 kl: 16:51

min undulat, han, ca. 1 år gammel, har fået diarre og har gylpet lidt op den spiser ikke ret meget, men puffer sig mget i rumpen,med benene, går det over af sig selv, jeg har lige renset buret, og måske det hjælper med venlig hilsen ruth skovrind

Indsat af: Susan , den: 23. november 2007 kl: 09:09

kunne godt bruge noget info på om HVAD det så betyder NR det er en hun der laver dt numer... her står jo det altid er hanner og det ved min hun så ikke... hun gylper heller ikke til et estemt punkt sidder bare og brækker sig midt på pinden så frøene flyver omkring hende...

Indsat af: Vanya , den: 12. april 2012 kl: 17:12

Vil gerne pointere at det også hænder at det ikke er en selvfølge at det er derfor han gylper.
Min undulat på næsten et år gylper skam også til sin gynge, men han kaster også op et par gange om ugen.
Jeg ved ikke hvorfor han gør det, men jeg er i gang med at rydde plads til at flytte hans bur til et hjørne med mindre træk.

Normalt er ægte fugleopkast at fuglen sidder på pinden og begynder begynder den at nyse voldsomt mange gange efter hinanden. Hvis man observerer den, kan man se at den hoster noget op, og til sidst hoster den en klump ufordøjet mad og slim op.

Ps. Hvis nogen kan hjælpe mig med hvad der mon er galt med ham, så kontakt mig endelig.


Har du tilføjelser eller har du en mening om ovenstående så skriv den her
Stil IKKE spørgsmål her, brug forumsiderne
Skriv din mail i sidste felt og dit navn i første:

Skriv din kommentar her:

Siden er læst 29834 gange

Undulatsiderne ejes og drives af Palle Frejvald.
Gengivelse af tekst og billeder er kun tilladt efter skriftlig tilladelse!
Sophie Wahlund har översatt texterna till svenska.
© Copyright 1998 - 2024

Admin