Få nyeste sider med newsreader
|||||||||| Forsiden
Siden er senest opdateret den: 23. januar 2005
Bøger
Brugernes Undulatsider
Bognyt
Brugerne skrev:
Søg på Undulatsiderne
Sidste nye
Undulatnyheder
Undulatweblogs
Sælges
Nordisk Undulatforum
Forum om Opdræt

Til nye undulatopdrættere

Et hæfte af Christian Pedersen

Når man melder sig ind i DUK, Dansk undulat klub, får man et lille hæfte "Til nye undulatopdrættere". Det er en koncentreret gennemgang på 20 sider af de vigtigste spørgsmål om det at opdrætte undulater.


Hæftet giver svar på de mest elementære spørgsmål nye opdrættere af udstillingsundulater kan ha'.

Hæftet indledes med meget korte historiske facts. Dernæst følger en beskrivelse af DUK's opbygning og hvad klubben gør for medlemmerne, kredse osv. Efterfulgt af et par sider om undulathusets indretning, burstørrelser, pinde osv. Tredje kapitel omhandler hvordan du indkøber dine første undulater, her er faktisk en del gode råd som er værd at skrive sig bag øret.

Fjerde kapitel er et af de lidt længere, men det handler også om det det hele går ud på; avlsarbejdet. Her omtales nødvendigheden af at føre stamkort over sine undulater. Om at man skal undgå at sætte to undulater sammen med samme fejl. Daglængden berøres også. Resten af kapitlet fortæller om de mere målelige ting; hvornår kommer det første æg? Kan jeg se i redekassen? Hvornår fravænnes unger mv.

Femte kapitel omtaler hvor vigtigt det er, at man bruger det rigtige sunde foder og tilskud.

Det sjette kapitel er næsten det vigtigste, det er om udstilling; træning, fodring op til udstillingen, klargøring (trimning af spots, og vask). Kapitlet afsluttes med at fortælle hvor vigtigt det er at udstillingsburet er i orden.

Det sidste kapitel er en ultrakort undervisning i undulaternes arveregler med bl. a. nogle skemaer over de mest alm. varieteter. Det er lykkedes mig i dette kapitel at finde 1 (en) fejl og det er endda en ubetydelig fejl, gulmasket er omtalt som en dominant varietet.

Jeg plejer at omtale ovennævnte hæfte som "Den lille undulatbog". Med det henviser jeg til tidligere tiders undulatopdrætteres bibel "Den store undulatbog" der nåede at blive udgivet i 12 udgaver med den første i 1933, den sidste kom i 1980. Ikke fordi hæftet kan måle sig med Curt af Enehjelm's bøger, men det er en god hjælp at starte på.

Brugernes kommentarer eller tilføjelser til ovenstående:
Indsat af: Elisabeth Ærensgaarf , den: 29. marts 2008 kl: 13:57

Hej.
Da jeg blev meldt ind i DUK sidste år efterlyste jeg denne bog, men den fik man ikke mere.Jeg vil gerne have den, er der nogen der ved hvordan man får fat i den.
MVH
Elisabeth


Har du tilføjelser eller har du en mening om ovenstående så skriv den her
Stil IKKE spørgsmål her, brug forumsiderne
Skriv din mail i sidste felt og dit navn i første:

Skriv din kommentar her:

Siden er læst 12173 gange

Undulatsiderne ejes og drives af Palle Frejvald.
Gengivelse af tekst og billeder er kun tilladt efter skriftlig tilladelse!
Sophie Wahlund har översatt texterna till svenska.
© Copyright 1998 - 2024

Admin