Få nyeste sider med newsreader
|||||||||| Forsiden
Du er her: BøgerWellensittiche
Siden er senest opdateret den: 21. november 2004
Bøger
Brugernes Undulatsider
Bognyt
Brugerne skrev:
Søg på Undulatsiderne
Sidste nye
Undulatnyheder
Undulatweblogs
Sælges
Nordisk Undulatforum
Forum om Opdræt

Wellensittiche

Af Theo Vins.
Mangler du kendskab til hvordan de forskellige undulatvarieteter ser ud så er her bogen der løser dine problemer

Bogen begynder med det obligatoriske lille kapitel om undulaternes historie. Den følgende tredjedel er brugt på en grundig beskrivelse af de forskellige undulatvarieteter. Det er gjort ved hjælp af 89 farvebilleder. Underteksten til billederne beskriver de særlige kendetegn for de enkelte typer. Der er billeder af alt fra lysegrønne til hvide, hvide med sorte øjne, Texas clearbody og saddlebacks. Billederne er godt fotograferede og tydelige. At der så er en del rigtig gode undulater ind imellem, gør det jo ikke dårligere.


Forsiden af bogen

Resten af bogen går mere ind i hvordan man passer undulaterne. Der er lidt om bure og volierer. Et stort kapitel omhandlende ernæring såsom vitaminer, mineraler, vand, frøblanding, spiring af frø og så videre. De praktiske redskaber er der også lidt om, for eksempel foder- og drikkeautomater.

I kapitlet om sygdomme tror jeg at alt hvad en undulat kan fejle er nævnt. Lige fra papegøjesyge over salmonella forskellige virus, parasitter, vitaminmangel, forskellige svampesygdomme til fransk fældning.

En del af bogen er naturligvis helliget det egentlige opdræt af undulater. Hvad man skal se på når man sætter par sammen, hvordan man sætter ring på, hvordan man lyser æg for at se om de er befrugtede og så videre.

Der er også et lille kapitel om arvelighedslære. Her gås de forskellige betegnelser igennem og man får at vide hvordan man genetisk kan beskrive en given undulatvarietet.

Det sidste kapitel omhandler selve det at udstille. Hvordan forbereder man sine undulater til udstilling, træning, trimning af spots mv. Blandt andet vises, med tegninger, hvordan man kan klippe overskydende spots i stedet for at trække dem ud. Der er også en grundig gennemgang af de tyske udstillingsregler. Her skal man passe på, det er ikke alt der stemmer overens med de danske regler. For eksempel siger den tyske standard at ideallængden er 24,5 cm. Her i Danmark er vi mere beskedne.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de sider med beskrivelser og billeder af de forskellige varieteter, er dem der har givet mig mest, men også kapitlerne om ernæring og sygdomme er interessante. Har man kun holdt udstillingsundulater i begrænset tid, eller overvejer at starte, giver bogen næsten svar på alt man har spørgsmål om.

Der er endnu ingen som har kommenteret denne side


Har du tilføjelser eller har du en mening om ovenstående så skriv den her
Stil IKKE spørgsmål her, brug forumsiderne
Skriv din mail i sidste felt og dit navn i første:

Skriv din kommentar her:

Siden er læst 9730 gange

Undulatsiderne ejes og drives af Palle Frejvald.
Gengivelse af tekst og billeder er kun tilladt efter skriftlig tilladelse!
Sophie Wahlund har översatt texterna till svenska.
© Copyright 1998 - 2024

Admin